Euronight

Euronight verzorgt nachttreinen sinds 1993 en heeft treinverbindingen aan de rand van Europa. Zo rijden er Euronight treinen in Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Polen, Slowakije, Denemarken en Zweden.

De ritten worden georganiseerd door de Oostenrijkse ÖBB, maar de uitvoering wordt gedaan door verschillende (nationale) spoorwegmaatschappijen. Je treinen zijn dus niet van ÖBB, dit is het grote verschil met de nachttreinen van Nightjet.

Voorzieningen in nachttreinen van Euronight zijn per vervoerder verschillend.

Routenet nightjet en euronight

Door de oorlog in Oekraïne rijden de Euronight treinen naar Kiev momenteel niet. Kiev is overigens doormiddel van reguliere dagtreinen wel rechtstreeks bereikbaar vanuit Wenen.

Euronight in Nederland

Op dit moment rijden er geen treinen van Euronight in Nederland. Door open toegang op het spoor voor treindiensten met natationale- en internationale bestemmingen is het niet ondenkbaar dat er in de toekomst wel Euronight treinen in Nederland zullen gaan rijden.

Ticket kopen voor de Euronight

Hoewel Nightjet een Oostenrijks bedrijf is kunnen tickets voor de Nightjet gewoon in Nederland gekocht worden. Dat doe je bij een van de NS-International verkooppunten, of gewoon op de website van NS-International.