Nachttrein van Amsterdam naar Basel, via Duisburg

Je kunt wachten tot de nachttrein vanuit Amsterdam direct naar Basel vertrekt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tussenstop te maken.

Duisburg is zo’n stad waar je niet direct aan zou denken voor een tussenstop, maar waarom niet eigenlijk. Wat dacht je van het Landschaftspark waar je de industrie van het Ruhrgebied optimaal ervaart. Nog nooit gelopen in een achtbaan? Dan zou “Tiger and Turtle”je wel eens kunnen verrassen.

Duisburg Landschaftspark

Duisburg is uitermate geschikt voor een tussenstop omdat er meerdere rechtstreekse treinen per dag naar Duisburg vertrekken. Vanuit Duisburg reis je vervolgens zonder overstappen door naar je eindbestemming.

Deze reis met de nachttrein naar Basel boek je gemakkelijk in 2 delen:

  • Amsterdam CS – Duisburg Hbf met ICE105, 121, 123, 125, 127, 129 of 221
  • Duisburg Hbf – Basel SBB met NJ403

 Treinen rijden mogelijk niet op de dag dat je wilt reizen, of ze rijden via een andere route. Nachttreinreiziger.nl raadt je aan om eerst de afzonderlijke trajecten te controleren voor je een ticket boekt.

Basel heeft 2 belangrijke stations: Basel SBB en Basel Bad Bf. Dwars door Basel stroomt de rivier de Rijn. Station Basel SBB ligt aan de linkerover, station Basel Bad Bf ligt op de rechteroever. NJ403 stopt op beide stations.

Nachttreinreiziger.nl samenvatting:

  • 7 ICE treinen per dag naar Duisburg
  • NJ403 doet 7:19u over de reis vanuit Duisburg
  • Stopt in oa. In Basel SBB en Basel Bad Bf

Trein van Duisburg naar Basel, overdag

Vind je 1 dag in Duisburg te kort, of reis je liever overdag reizen? Dan is het goed om te weten dat er dagelijks overdag meerdere treinen rechtstreeks naar Basel rijden.

Deze reis met deze trein van Duisburg naar Basel boek je gemakkelijk in 1 boeking:

  • Duisburg Hbf – Basel met EC7, 9, ICE107, 109, 201, 205

Zo’n 4,5 tot 5,5 uur later kom je uitgerust in Basel aan. Basel heeft 2 belangrijke stations: Basel SBB en Basel Bad Bf. Dwars door Basel stroomt de rivier de Rijn. Station Basel SBB ligt aan de linkerover, station Basel Bad Bf ligt op de rechteroever. Alle treinen stoppen op beide stations.

Nachttreinreiziger.nl samenvatting:

  • 6 directe dagverbindingen naar Basel
  • Reistijd: 4:37-5:43u
  • Stopt in oa. In Basel SBB en Basel Bad Bf