Innsbruck

Nachttrein Innsbruck. Hoe je dat regelt!

Met de nachttrein naar Innsbruck is een goed idee. Je bespaart een hotelovernachting. Je reist terwijl je slaapt, daardoor bespaar je een hoop tijd. En bovendien is de trein nog de meest duurzame manier ook om de reis te maken.

Een reis met de nachttrein naar Innsbruck is niet ingewikkeld, maar je zult vast wat vragen hebben voor je een ticket boekt.

Als je dit artikel doorgenomen hebt weet je alles wat je weten wilt om van jouw treinreis een succes te maken.

Gangpad nachttrein

Wat is de Nightjet naar Innsbruck?

Als je al langer rond hebt gekeken naar informatie over de nachttrein naar Innsbruck dan zul je ongetwijfeld het woord Nightjet zijn tegengekomen.

Nightjet is een dochterbedrijf van de Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) dat nachttreinen laat rijden. Als je met de nachttrein gaat reizen, dan reis je dus in een treinstel van Nightjet.

Waar rijdt de nachttrein naar Innsbruck naar toe?

De nachttrein heeft Innsbruck Hfb als eindbestemming. Dat klinkt flauw, maar Innsbruck is een vrij grote stad en heeft meerdere treinstations. Om te voorkomen dat je onaangenaam verrast wordt is het dus goed om te weten dat de treinreis eindigt op Innsbruck Hfb.

Innsbruck Hbf ligt direct naast de oude binnenstad.

Innsbruck Hauptbahnhof

Welke route rijdt de nachttrein?

In Nederland zijn er 3 stations waar je op de nachttrein kunt stappen: Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Een enkele keer rijdt de trein vanuit Utrecht door naar ’s Hertogenbosch in plaats van Arnhem. In 2022 is dat op 27 augustus tot en met 9 september.

Voor reizigers vanuit Limburg is het goed om te weten dat de trein stopt in Düsseldorf Hfb, Köln Hbf en Bonn Hbf. Waarschijnlijk is het sneller voor je wanneer je in Duitsland aan je reis begint.

Na Bonn rijdt de trein verder via onder andere Frankfurt Hfb, Nürnberg Hbf (de trein wordt hier gesplitst), München Hbf en uiteindelijk naar Innsbruck Hbf.

Nachttrein naar Innsbruck, wanneer vertrekt de trein?

Reken erop dat de trein tussen 18:30u en 19:30u vanuit Amsterdam vertrekt, afhankelijk van de route die de trein aflegt. De trein vertrekt 365 dagen per jaar, 1 maal per dag vanuit Nederland.

Hoe lang duurt de treinreis naar Innsbruck?

Reken erop dat je reis zo’n 11 tot 14 uur duurt. Als er werkzaamheden aan het spoor zijn, of er is sprake van vertraging dan duurt je reis natuurlijk langer

Nachttrein naar Innsbruck, wanneer komt de trein aan?

Normaal gesproken zal dat dagelijks om 9:14u zijn, nadat je een nacht goed gerust hebt.

Vroeg genoeg om heel Innsbruck te verkennen, maar niet zo vroeg dat alle winkels nog uren gesloten zijn.

Wat kost de nachttrein naar Innsbruck?

Eerlijk is eerlijk, we blijven nederlanders. Een goede prijs vinden we enorm belangrijk. Bedenk dat de prijzen waarmee tickets geadverteerd worden “vanaf prijzen” zijn.

De prijs van je ticket wordt vooral bepaald door de slaapplaats die je boekt (we zien een denkwolkje, hier komen we op terug!).

Verder zijn het moment van boeken van belang en de ticketvoorwaarden die je kiest. Hoe flexibeler je ticket is, hoe duurder.

De goedkoopste tickets voor de nachttrein zijn al te boeken vanaf €29,90 per enkele reis.

Banner nachttrein Innsbruck

Welke slaapplaatsen heeft de nachttrein naar Innsbruck?

Een nachttrein en een slaaptrein zijn niet hetzelfde, maar wel bijna. Een nachttrein is een trein die ’s nachts rijdt (duhh!). Dat kan dus ook een goederentrein zijn. De nachttrein waar we het de hele tijd al over hebben is een slaaptrein. Dat betekent dat de trein erop is ingericht om te slapen.

Je vindt zitplaatsen, ligplaatsen en bedden.

Zitplaatsen in de nachttrein naar Innsbruck

Zitplaatsen zijn luxe stoelen die je een beetje achterover kunt laten leunen zodat je onderuitgezakt je ogen dicht kunt doen. Deze zitplaatsen zitten in ruimtes van 6 stoelen. Twee rijen van 3 tegenover elkaar. Je deelt je coupé dus met 5 andere reizigers.

De coupé heeft twee stopcontacten waar je je elektrische apparaten mee kunt opladen. Goed om te weten is dat de coupé niet kan worden afgesloten. Er zijn géén lakens of dekens. Het ontbijt is niet inbegrepen. Elk rijtuig beschikt over toiletten en wastafels waar je in je persoonlijke hygiene kunt voorzien.

Een treinticket voor een zitplaats in de nachttrein naar Innsbruck kost je €29,90.

Ligplaatsen in de nachttrein naar Innsbruck

Wil je iets meer comfort dan een zitplaats dan kies je voor een ligplaats. Een ligplaats is een bank in een coupé die je zelf tijdens je reis omvormt tot een bed. Je krijgt een kussen en een laken en deken om dit te kunnen doen.

Een ligplaats is 190x75cm groot. In elke coupé vind je 4 of 6 ligplaatsen en 2 stopcontacten (verstopt onder de onderste bank). Een verschil met een zitplaats is dat deze coupés wel afgesloten kunnen worden.

’s Morgens wordt er een eenvoudig ontbijt gebracht. Een ligplaats boek je al van €59.- per enkele reis.

Bedden in de nachttrein naar Innsbruck

Wie van luxe houdt kiest voor een bed in het slaaprijtuig van de Nightjet naar Innsbruck. In de bedplaatsen wordt je met een welkomstdrankje verwelkomd en vind je een opgemaakt bed.

De bedplaatsen boek je in coupés voor 1, 2 of 3 personen. Deze coupés zijn af te sluiten en doormiddel van een intercomsysteem kun je rechtstreeks contact opnemen met het treinpersoneel.

Elke reiziger in het slaaprijtuig van de Nighttjet krijgt een welkomstpakket dat bestaat uit een snack en proscecco, douchegel, oordopjes, flesjes water, slaapmaskers, sloffen en wasdoekjes. Je krijgt een uitgebreid ontbijt en een leuk extraatje is dat je gebruik mag maken van de ÖBB lounge op Innsbruck Hbf.

Slapen onder een deken

Als je een bed wilt boeken heb je keuze uit een standaard- of een deluxe coupé. Een bed in de nachttrein naar Innsbruck boek je al vanaf €89.-

Standaard coupé

Elke coupé heeft een wastafel, toiletten vind je aan het einde van elk rijtuig.

Deluxe coupé

In een deluxe coupé vind je een toilet, een wastafel, maar ook een eigen douche. Douchegel en handdoeken zijn in deze coupé inbegrepen.

Kan de auto mee naar Innsbruck?

Helaas niet. We snappen die vraag heel goed, vroeger was dat namelijk wel mogelijk. Als je nu de auto mee wilt nemen naar Innsbruck kan dat vanuit Duitsland. Rechtstreek vanaf Hamburg Altona of Düsseldorf Hbf

Hoe koop ik een treinkaartje voor de nachttrein naar Innsbruck?

Nu we je hebben uitgelegd wat je kunt verwachten als je met een nachttrein naar Innsbruck reist blijft er nog maar één ding over om te doen: een ticket boeken en genieten van de reis.

Je stapt ’s avonds in op Amsterdam, Utrecht of Arnhem en reist zonder over te stappen door naar je eindbestemming: Innsbruck Hbf. Hiermee reis je milieubewust en als je ook een beetje goed voor jezelf zorgt hebt je zelfs al ontbeten als je om 9:14u uitgerust aankomt op Innsbruck Hbf.

Tickets koop je direct hier via NS-International.