Amsterdam naar Basel, via Parijs

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; dit wordt geen reis met de nachttrein. Omdat de reistijd veel korter is dan je zou verwachten willen we hem toch graag noemen.
Van Amsterdam naar Basel reis je via Parijs namelijk al in 7:11u (inclusief overstap!).

 

Parijs is natuurlijk de stad van de liefde, de beroemde Eifeltoren en de net zo beroemde Sacré Coeur. Wat houdt je tegen om op je weg naar Basel lekker te lunchen aan de Seine?

Wat belangrijk is om te weten wanneer je via Parijs reist, is dat je naar een ander station moet binnen Parijs. Je komt aan op station Gare du Nord. Je vertrekt vanaf station Gare de Lyon.

De afstand tussen beide stations is groot. Als je persé wilt lopen ben je minstens een uur onderweg. Een snellere manier is het openbaar vervoer met de Metro of RER.

  • Vanaf Gare du Nord lijn 5 (oranje) in richting Place d’Italie. Bij halte Austerlitz stap je uit; steek je de Seine over en ben je op station Gare de Lyon.
  • RER B (groen) richting Malesherbes of Melun brengt je direct naar Gare de Lyon.

Ga er vanuit dat deze reis 15 tot 35 minuten duurt. Een kaartje voor de metro koop je voor €1,90 bij de kaartautomaten op Gare du Nord. Bij de automaten kan het soms best druk zijn.

Een reis van Amsterdam naar Basel via Parijs boek je gemakkelijk in 2 delen:

  •  Amsterdam – Paris Nord met Thalys9310, 9322, 9328, 9340 of 9352
  •  Paris gare de Lyon – Basel met TGV9211, 9213, 9215, 9219, 9223

Treinen rijden mogelijk niet op de dag dat je wilt reizen, of ze rijden via een andere route. Nachttreinreiziger.nl raadt je aan om eerst de afzonderlijke trajecten te controleren voor je een ticket boekt.

Als je met de eerste Thalys naar Parijs reist en met de laatste TGV doorreist heb je ruim 8 uur tijd Parijs te bezoeken!

Nachttreinreiziger.nl samenvatting

  • 5 dagelijkse verbindingen van Amsterdam naar Basel, via Parijs
  • Je reist al in 7:11u naar Basel, inclusief overstap
  • Als je goed plant kun je 8 uur in Parijs blijven