Nachttrein Amersfoort naar Wenen

Voor wie met de nachttrein naar Wenen wil reizen vanuit Amersfoort is er goed nieuws: je kunt vanuit Amersfoort met de (nacht-) trein naar Wenen reizen, maar helaas niet rechtstreeks.

Wenen gallerie Belvedere

Er zijn wel 2 indirecte reisopties: via Hannover of via Utrecht.

Nachttrein Amersfoort naar Wenen, via Utrecht

Als je zo comfortabel mogelijk wilt reizen, reis je als volgt. We raden je aan om je reis in 2 tickets te boeken om geen korting mis te lopen.

  • Amersfoort Cs – Utrecht Cs met een reguliere trein. Deze gaat 6 keer per uur. Binnen een kwartier sta je op Utrecht Cs. Op dit traject kun je gebruik maken van je NS-abonnement en reizen tot wel 40% korting.
  • Utrecht Cs – Wenen met NJ 40421. Er is één verbinding per dag die tussen 19:00u en 20:00u vertrekt. Dit deel van je reis boek je via NS-international.

Nachttreinreiziger.nl tips:

  • Als er werkzaamheden zijn tussen Amersfoort en Utrecht, kun je ook vanuit Amersfoort Cs naar Amsterdam Cs reizen en daar op dezelfde nachttrein stappen.
  • Utrecht Cs geeft de mogelijkheid om op andere manieren naar Wenen te reizen dan rechtstreeks.

Nachttrein Amersfoort naar Wenen, via Hannover

Hannover is een leuke stad om een dag te verblijven voor je nachttrein naar Wenen vertrekt. Met 5 tot 7 rechtstreekse verbindingen per dag is Hannover goed te bereiken. De eerste trein vertrekt al rond 7u en brengt je in iets meer dan 4 uur in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen.Norddeutsche Landesbank Hannover

Na een dagje Hannover te hebben bezocht en een goede maaltijd te hebben gegeten stap je rond 22u in de nachttrein die je vanuit Hannover rechtstreeks naar Wenen brengt. Je komt de volgende dag rond kwart over 9 aan.

Deze treinreis Amersfoort naar Wenen met de nachttrein, via Hannover boek je in twee delen, met 2 losse tickets:

  • Amersfoort – Hannover Hbf met Intercity Berlijn 141, 143, 145, 147, 149, 241, 243 of 245
  • Hannover Hbf – Wenen Hbf met Nightjet 491. Vertrek 21:57, perron 3

Nachttrein naar Wenen vanuit andere plaatsen

Misschien is Amersfoort voor jou helemaal geen handige plaats om te vertrekken. Gelukkig zijn er veel meer opties. Vast ook één die wèl goed bij jouw vertrekplaats past.

Direct met de nachttrein reizen naar Wenen kan vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Indirect met de nachttrein reizen naar Wenen kan, bijvoorbeeld vanuit Amsterdam, ApeldoornDeventerAlmeloHengelo, EnschedeUtrecht, ArnhemVenloHeerlenLandgraafBredaRotterdamRoosendaalMaastrichtGroningenElk ander station in Nederland

wenen ns international