Nachttrein van Amsterdam naar Basel, via Köln (Keulen)

Je kunt wachten tot de nachttrein vanuit Amsterdam direct naar Basel vertrekt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tussenstop te maken.

Köln bezoek je natuurlijk voor de enorme Dom en de Altstad waar deze dom middenin ligt. Station Köln Hbf ligt praktisch naast de Dom.

Keulen aan de Rijn met dom en spoorburg

Köln is uitermate geschikt voor een tussenstop omdat er meerdere rechtstreekse treinen per dag naar Köln vertrekken. Vanuit Köln reis je eenvoudig door naar je eindbestemming.

Köln is een grote stad en kent vele stations. Voor jouw reis naar Basel is het belangrijk dat je weet dat je in Köln mogelijk naar een ander station moet dan je aankomt.

Alle intercity’s uit Amsterdam komen aan op station Köln Hbf

De nightjet naar Basel vertrekt afwisselend van station Köln Hbf of Köln Messe/Deutz

Deze reis met de nachttrein naar Basel boek je gemakkelijk in 2 delen:

  • Amsterdam CS – Köln Hbf met ICE105, 121, 123, 125, 127, 129 of 221
  • Köln Hbf of Köln Messe/Deutz – Basel SBB met NJ403

Treinen rijden mogelijk niet op de dag dat je wilt reizen, of ze rijden via een andere route. Nachttreinreiziger.nl raadt je aan om eerst de afzonderlijke trajecten te controleren voor je een ticket boekt.

De stations Köln Hbf en Köln Messe/Deutz liggen beiden aan een andere zijde van de Rijn. Een spoorbrug verbindt deze stations met elkaar. Zeer regelmatig kun je in een paar minuten de oversteek maken met een regionale trein.. Je kunt de brug ook te voet over, je loopt er dan ongeveer een kwartier op.

Basel heeft 2 belangrijke stations: Basel SBB en Basel Bad Bf. Dwars door Basel stroomt de rivier de Rijn. Station Basel SBB ligt aan de linkerover, station Basel Bad Bf ligt op de rechteroever. NJ403 stopt op beide stations.

Nachttreinreiziger.nl samenvatting:

  • 7 ICE treinen per dag naar Köln
  • NJ403 doet 7:27u over de reis vanuit Köln
  • Stopt in oa. In Basel SBB en Basel Bad Bf

Trein van Köln naar Basel, overdag

Vind je 1 dag in Köln te kort, of reis je liever overdag reizen? Dan is het goed om te weten dat er dagelijks overdag meerdere treinen rechtstreeks naar Basel rijden.

Deze reis met deze trein van Köln naar Basel boek je gemakkelijk in 1 boeking:

  • Köln Hbf – Basel met EC7, 9, ICE101, 103, 105, 107, 109, 201, 203, 205, 255

De snelste trein brengt je al in minder dan 4 uur in Basel. Basel heeft 2 belangrijke stations: Basel SBB en Basel Bad Bf. Dwars door Basel stroomt de rivier de Rijn. Station Basel SBB ligt aan de linkerover, station Basel Bad Bf ligt op de rechteroever. Alle treinen stoppen op beide stations.

Nachttreinreiziger.nl samenvatting:

  • 12 directe verbindingen overdag naar Basel
  • Reistijd: 3:52u -6:38u
  • Stopt in oa. In Basel SBB en Basel Bad Bf