De naam van het bedrijf zegt al precies wat er wordt aangeboden: duurzame citytrips. Hoe werkt dat dan?

Sinds het bedrijf in oktober 2021 haar startte biedt het bedrijf vanuit Breda nachttreinen naar verschillende Europese bestemmingen. Daar aangekomen is er al een hotel voor je verblijf in de stad geregeld en enkele dagen later reis je weer comfortabel met een nachttrein terug.

Het grote voordeel: je reist op een duurzame manier, je hotel is geregeld en je verliest amper tijd doordat je reist terwijl je slaapt!

GreenCityTrip

Welke bestemmingen heeft GreenCity Trip

In 2023 kun je een hoop verschillende stedentrips maken via het spoor. Wat denk je van Dresden of Praag? Het netwerk wordt steeds verder uitgebreid. Op dit moment kun je rechtstreeks reizen naar:

 • Kopenhagen
 • Malmö
 • Stockholm
 • Berlijn
 • Dresden
 • Praag
 • Boedapest
 • Salzburg
 • Linz
 • Wenen

GreenCityTrip trein

Waar vertrekt GreenCity Trip

Op het moment van schrijven (feb. 2023) waren alleen de bestemmingen Dresden en Praag beschikbaar om te boeken. Om hier te komen zijn de volgende stations beschikbaar om je reis te beginnen:

 • Amsterdam
 • Amersfoort
 • Deventer

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat het station dat bij jou om de hoek ligt niet in dit overzicht staat. Een Dal-voordeeluren abonnement kan je helpen om met korting op een van de vertrekstations van GreenCity Trip aan te komen.

Hoe kom ik het station binnen?

Steeds meer stations worden met poortjes afgesloten. Vier dagen voor vertrek krijg je van GreenCity Trip je reisdocumenten. Hier zit ook een QR-code bij om de poortjes te openen van het station waarvandaan je wilt vertrekken. Reis je met je ov-kaart naar het vertrekstation van GreenCity Trip, vergeet dan niet om uit te checken!

Hoe werkt GreenCity Trip?

GreenCity Trip is een bedrijf dat een eigen locomotief bezit. Deze locomotief trekt 16 treinstellen naar hun bestemming. Ook deze treinstellen zijn van GreenCity Trip. Het personeel aan boord van de trein regelt het bedrijf zelf en ook kaartverkoop is in eigen beheer.

Het concept is dat er 5 daagse citytrips worden aangeboden. De 1e en de 5e dan ben je onderweg. De andere 3 dagen heb je zelf ter beschikking om je bestemming te verkennen zoals jij dat prettig vindt.

Wanneer vertrekt GreenCity Trip?

Wanneer jouw trein vertrekt is afhankelijk van je bestemming. Het concept van bedrijf is: Citytrip. In de regel houdt dit in dat je op woensdag- of donderdagavond vertrekt. Je bent het weekend op de bestemming en op zondagavond reis je weer naar huis. Echt even een weekend weg dus. Houdt er rekening mee dat de kans groot is dat je dus pas op maandag terug in Nederland bent

Is een hotel inbegrepen bij GreenCity Trip?

Dat kan zeker. GreenCity Trip heeft met verschillende hotels op je bestemming een goede samenwerking. Goed om te weten is dat het ontbijt meestal niet bij de prijs is inbegrepen. Voor sommige hotels moet je iets extra’s bijbetalen. Bij de meeste hotels kun je niet gelijk ’s morgens inchecken. Bagage achterlaten is uiteraard geen probleem. Je kunt ook overwegen om je station in een bagagekluis op het station achter te laten.

Kan ik alleen een treinticket boeken met GreenCity Trip?

Het kan natuurlijk dat er vrienden of familie op je eindbestemming wonen. Het kan zijn dat de hotels die GreenCity Trip niet bij je passen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je geen hotel zou willen.

Het is goed om te weten dat je de trein dan ook zonder hotel kunt boeken. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat de treintickets zonder hotel in vergelijking tot treintickets met hotel relatief duur zijn.

Ook goed is het om er rekening mee te houden dat je altijd een retourticket koopt. Treintickets met een enkele reis biedt het bedrijf niet aan en je kun ook geen andere datum aangeven als retourdatum. Je zit echt aan die reisdagen vast.

Welk comfort heb ik aan boord van de GreenCity Trip nachttrein?

Hoe comfortabel je slaapt heb je grotendeels zelf in de hand. Dat heeft te maken met de comfortklasse die je boekt en met de extra’s die je boekt. GreenCity Trip biedt 3 comfortklasses aan: Economy, Premium en Luxury.

Economy klasse in de GreenCity Trip nachttrein

Economy klasse is de meest budgetvriendelijk optie die wordt aangeboden. Deze optie is daarmee dan ook de goedkoopste. Je verblijft tijdens je rit in een 5-persoonscoupé met bedbanken. Wanneer het tijd wordt om te slapen maak je zelf van de zitbanken een bed.

Sanitair is niet in de coupé aanwezig, maar in elk rijtuig vind je 2 toiletten en wasruimtes aan het einde van de rijtuigen.

Voor een betere nachtrust kunnen de gordijntjes aan het gangpad en bij het raam worden gesloten.

Hoewel de economy klasse coupé voor 5 reizigers geschikt is, bestaat de mogelijkheid om de gehele coupé af te kopen tegen een meerprijs. Wat de meerprijs is, is afhankelijk van het aantal bedden in de coupé dat moet worden afgekocht.

Premium klasse in de GreenCity Trip nachttrein

Veel verschil is er niet met de Economy klasse. Het grote verschil is dat dezelfde coupé niet door 5, maar door 4 mensen wordt gedeeld. Hierdoor heb je meer (bagage-) ruimte in de coupé.

Ook in deze coupé maak je zitbanken een bed zodra het tijd wordt om te slapen.

GreenCityTrip bedden

Luxury klasse in de GreenCity Trip nachttrein

Wie zo comfortabel mogelijk wil reizen, reist in de luxury klasse. Je boekt een twee persoonscoupé. Elke coupé heeft 3 zitplaatsen en 2 bedden. De bedden zijn met 197x79cm erg royaal. Het treinpersoneel zal de bedden voor je opmaken als je hierom vraagt. Elke coupé heeft een eigen wastafeltje om je ’s morgens aan op te frissen.

Koffie en thee zijn op verzoek gratis beschikbaar in deze klasse.

Zijn er stopcontacten in de GreenCity Trip nachttrein?

In de Economy en Premium klasse zijn 2 stopcontacten per coupé beschikbaar. Deze stopcontacten bevinden zich onder het raam of bij de deur. In de bovenste ligplekken is er dus geen stopcontact.

Houdt er rekening mee dat deze stopcontacten met 4 of 5 personen moeten worden gedeeld als je de coupé niet hebt afgekocht.

In de Luxury klasse is 1 stopcontact beschikbaar.

Het is dus aan te bevelen om te zorgen dat je je apparaten hebt opgeladen voordat de reis begint en om een opgeladen powerbank mee te nemen voor onderweg.

Is er WiFi in de GreenCity Trip nachttrein?

Helaas, er is geen WiFi aanwezig in de trein. Je kunt uiteraard wel gebruik maken van je eigen mobiele databundel.

Houdt er rekening mee dat in het buitenland, met name in Duitsland, de dekking van mobiele netwerken veel slechter is dan je in Nederland gewend bent. Het kan maar zo zijn dat je een uur of meer geen netwerkdekking hebt.

Je doet er verstandig aan om bestanden die je wilt gebruiken tijdens je reis vooraf te downloaden.

Is er catering in de GreenCity Trip trein?

Het antwoord op die vraag is kort en bondig: nee. Er is geen restauratierijtuig. Het is wel mogelijk om een snack- en ontbijtpakket bij te boeken. Het eten en drinken van zelf meegebrachte waren is toegestaan. Ook alcohol, maar houdt het wel binnen de grenzen!

Mag mijn huisdier mee?

Helaas; je huisdier mag niet mee op reis bij deze vervoerder. Wil je toch ècht met je huisdier op reis dan adviseren we je om een andere vervoerder te kiezen; bijvoorbeeld nightjet.

Waar reizigers tegenaan lopen

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen; althans niet als je onze informatie hebt gelezen. Reizigers geven aan een hoop positieve dingen te ervaren tijdens hun reis GreenCity Trip, maar uiteraard zijn er ook wel wat puntjes waar je wellicht minder snel aan denkt.

De positieve dingen:

 • Vriendelijk personeel, het personeel wordt als zeer vriendelijk en behulpzaam omschreven
 • Ontbijt eenvoudig, maar naar verwachting
 • Comfortabele bedden, maar onthoudt dat een ligplek geen bed is!
 • Milieuvriendelijk
 • Reizen terwijl je slaapt
 • Onbeperkt bagage meenemen, maar het moet wel in je coupé passen en je mag er andere reizigers niet mee hinderen.

De nadelen:

 • De rijtuigen zijn gedateerd, maar wel schoon
 • Gehorigheid. Als je een lichte slaper bent zijn oordopjes het overwegen waard!
 • Stilstand onderweg omdat reguliere treinen voorrang krijgen in de dienstregeling
 • Geen catering; neem je eigen versnaperingen mee!
 • Als je bij elkaar wilt slapen in één coupé moet dit expliciet bijgeboekt worden.
 • De trein komt meestal vroeg in de ochtend aan terwijl inchecken in de hotels pas later op de dag mogelijk is. Houd hier met het boeken rekening mee. Tip: op grote stations zijn bagagekluizen beschikbaar.