European Sleeper is een totaal nieuwe aanbieder van nachttreinen binnen Europa. De eerste treinen gaan in mei 2023 rijden. Bestemmingen: Brussel en Berlijn.

European Sleeper in Nederland

In de richting van Berlijn gaan European Sleeper treinen stoppen op deze stations:

  • Roosendaal
  • Rotterdam CS
  • Den Haag HS
  • Amsterdam CS
  • Amersfoort
  • Deventer

In de richting van Berlijn kun je instappen op maandag, woensdag en vrijdag.
In de richting van Brussel zondag, dinsdag en donderdag. Omdat de trein naar Brussel pas in de ochtend vanuit Berlijn Nederland binnenrijdt is de kans zeer onwaarschijnlijk dat je deze trein ook echt als slaaptrein zult gaan gebruiken.

In de richting van Brussel stopt de trein niet in Amersfoort en Den Haag

european sleeper train dienstregeling

Omdat de treinen op het moment van schrijven nog moeten gaan rijden is er niets bekend over de treinen zelf. Wel weten we dat er keuze is uit een zit-, lig-, of slaapplaats. Ook weten we dat er een keuze gemaakt kan worden tussen een 4- of 6 persoonscoupé in de zit- en ligplaatsen coupe’s. Slaapplaatsen kunnen voor 1, 2 of 3 personen worden geboekt.

Ticket kopen voor de European Sleeper

Tickets voor nachttrein naar Brussel en Berlijn koop je via de website europeansleeper.eu. NS-international verkoopt de tickets voor deze trein (nog) niet. Ook is deze nachttrein (nog) niet opgenomen in de reisplanner van NS-International

Toekomstige verbindingen van European Sleeper

Hoewel deze aanbieder gloednieuw is, bruist het van ambitie. Naast Berlijn en Brussel staan ook Praag, Barcelona en Stockholm op het wensenlijstje van het bedrijf. Wanneer deze verbindingen gerealiseerd zijn is nu nog niet duidelijk.