Nachttrein Enschede naar Wenen

Voor wie met de (nacht-)trein naar Wenen wil reizen vanuit Enschede is er goed nieuws: je kunt vanuit Enschede met de (nacht-) trein naar Wenen reizen, maar helaas niet rechtstreeks.

Wenen gallerie Belvedere

Er zijn wel 2 indirecte reisopties: via Münster en Frankfurt (M) Flughaven of via Dortmund.

Nachttrein Enschede naar Wenen, via Münster en Frankfurt

Münster is een historische stad, vlak over de grens die absoluut een bezoekje verdient. Dankzij de stoptrein van DB Regio reis je in iets meer dan een uur naar deze stad waar je onderandere het Picasso museum en het historische Rathaus kunt bezichtigen.

Prinzipalmarkt Münster

Als je Münster goed op je hebt laten inwerken en lekker hebt gegeten vertrek je rond de klok van 22u naar Frankfurt (M) Flughaven. Hier heb je een korte overstap van een kwartier waarna je direct doorreist naar Wenen.

Voor een stedentrip met de nachttrein naar Wenen via Münster en Frankfurt (M) Flughaven raden we je aan 2 losse tickets te boeken:

  • Enschede -Münster. Dit ticket koop je bij de DB-kaartenautomaat op station Enschede, bij perron 5.
  • Münster – Wenen Hbf met ICE619 en Nightjet 40421 (overstap in Frankfurt (M) Flughaven). Dit ticket koop je bij NS-International.

Nachttreinreiziger.nl tip

  • Wil je niet ’s nachts met de trein reizen, maar juist overdag naar Wenen, dan kan dat ook! Rond half 9 ’s morgens vertrekt RB64 naar Münster. Hier stap je over op ICE 517 naar München Hbf. In München stap je over op RJX 261 naar Wien Hbf. In Wenen kom je rond 21:30u aan. Dit ticket is wél in zijn totaal te verkrijgen bij NS-international.

Trein Enschede naar Wenen, via Dortmund

Vanuit Enschede bestaat ook de mogelijkheid om via Dortmund naar Wenen te reizen, met slechts 1 overstap.

Stadhuis Dortmund

Er komt alleen wel wat bij kijken:

  • Vanuit Dortmund vertrekt geen nachttrein naar Wenen
  • ICE 23 en 91 rijden vanuit Dortmund rechtstreeks naar Wenen
  • Beide treinen vertrekken al voor 7:00u in de ochtend.
  • De eerste rechtstreekse trein van Enschede naar Dortmund vertrekt pas rond 7:00u en doet er ruim 2 uur over om in Dortmund te komen.

Dit betekent dat je in Dortmund zult moeten overnachten en de volgende dag vroeg op zult moeten om overdag naar Wenen te reizen. Wellicht niet de meest comfortabele optie, maar het is een optie!

Voor een stedentrip met de nachttrein naar Wenen via Dortmund raden we je aan 2 losse tickets te boeken:

  • Enschede -Dortmund. Dit ticket koop je bij de DB-kaartenautomaat op station Enschede, bij perron 5.
  • Dortmund– Wenen Hbf met ICE 23 of 91. Dit ticket koop je bij NS-International.
  • LET EROP dat er een dag verschil tussen je tickets zit!

Nachttrein naar Wenen vanuit andere plaatsen

Misschien is Enschede  voor jou helemaal geen handige plaats om te vertrekken. Gelukkig zijn er veel meer opties. Vast ook één die wèl goed bij jouw vertrekplaats past.

Direct met de nachttrein reizen naar Wenen kan vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Indirect met de nachttrein reizen naar Wenen kan, bijvoorbeeld vanuit Amsterdam, AmersfoortApeldoornDeventerAlmeloHengelo, Utrecht, ArnhemVenloHeerlenLandgraafBredaRotterdamRoosendaalMaastrichtGroningenElk ander station in Nederland

wenen ns international